نوشته شده توسط : نغمه

گاهی اوقات تو زندگی ما انسان های مشکلاتی پیش می اید که یکی از این زمان ها مریض شدن یکی از اعضای خانواده یا نزدیکان است که برای این که زودتر بیماریش رفع بشه و سلامتیش رو به دست بیاره هر کاری از دستمون بر بیاد انجام می دیم یکی از این کار ها دعای سریع الاجابه برای شفای مریض هست که در قرآن و احادیث امده و دعای شفا یکی از زیباترین و موثرترین راه‌ها برای درخواست بهبودی و سلامتی برای عزیزانمان است.

برای اطلاع بیشتر به سایت گلدون مراجعه کنید.

بهترین دعا برای شفای مریض از دل قرآن

دعا برای شفای مریض بدحال یا درمان بیماری که مبتلا به تب و… است را میتوان از دل قرآن کریم و احادیث معصومین(ع) استخراج کرد؛ با این هدف ادامه بخش دین و مذهب نمناک را به متن دعا برای شفای مریض و فایل صوتی دعای شفا اختصاص داده ایم.

آیه شفا؛ آیه شفای مریض

وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ وَلَا یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَسَارًا

و ما آنچه را برای مؤمنان مایه درمان و رحمت است از قرآن نازل می‌کنیم و[لی] ستمگران را جز زیان نمی‌افزاید (سوره اسراء:آیه 82)

آیه 82 سوره اسراء، معروف به آیه شفاء بوده و اشاره به شفابخش بودن و درمان بیماری‌ها توسط قرآن دارد. (فرهنگ نامه علوم قرآن، ج1، ص265)

مفسران شفابخش بودن قرآن در این آیه را به چند صورت بیان کرده‌اند:

به گفته گروهی از مفسران مانند ابوالفتوح رازی، فخر رازی و طبرسی، منظور از شفابخش بودن آیات قرآن، بیان دلائل خداشناسی، نبوت، معاد، قضا و قدر، امامت است؛ چراکه انسان‌ها را از سردرگمی و نادانی نجات داده و از ورود شبهه جلوگیری کرده و انسان را به سعادت و هدایت می‌رساند. ( فخررازی، التفسیرالکبیر، 1420ق، ج21، ص390؛ ابوالفتوح رازی، روض الجنان، 1408ق، ج12، ص277؛ طبرسی، مجمع البیان، 1372ش، ج6، ص673)

دعای شفای مریض

دعا برای شفای مریض صوتی

گاهی مایل هستید دعای سریع الاجابه برای شفای مریض صوتی را انتخاب کنید و با گوش فرا دادن به این دعا، به آرامش خاطر بیشتری برسید؛ اینجاست که دعای سریع الاجابه برای شفای مریض یعنی دعای نور را از حضرت فاطمه(س) توصیه می کنیم.

سید ابن طاووس در کتاب «مهج الدعوات» از سلمان فارسی اینطور روایت میکند که حضرت فاطمه(س) کلامی به من آموخت که از حضرت رسول(ص) آموخته بود، ایشان آن را در صبح و شام می‌خواند؛ به من فرمود:

اگر می‌خواهی هرگز در دنیا دچار تب نشوی بر آن مداومت کن

و آن دعا دعای نور است که در ادامه گوش فرا خواهیم داد

دعای معجزه گر برای شفای مریض

دعای پانزدهم صحیفه سجادیه یکی از این ادعیه سفارش شده است که موضوع اصلی آن، دعا هنگام پیش آمدن بیماری‌ها، ناراحتی‌ها و گرفتاری‌ها است؛ البته بیشتر توجه امام سجاد(ع) در این دعا به آثار اخروی و معنوی بیماری، بلا و مصیبت است.(ممدوحی، شهود و شناخت، 1388ش، ج2، ص34)

متن دعای پانزدهم صحیفه سجادیه

برای آنکه نیاز به مراجعه به مطالب قبلی دین و مذهب نمناک نداشته باشید، در همین مطلب متن عربی دعای 15 صحیفه سجادیه برایتان درج شده است که در ادامه میخوانیم.

دعای مریض

اللَّهُمَّ لَکَ الْحَمْدُ عَلَی مَا لَمْ أَزَلْ أَتَصَرَّفُ فِیهِ مِنْ سَلَامَةِ بَدَنِی

وَ لَکَ الْحَمْدُ عَلَی مَا أَحْدَثْتَ بِی مِنْ عِلَّةٍ فِی جَسَدِی

فَمَا أَدْرِی، یَا إِلَهِی، أَیُّ الْحَالَیْنِ أَحَقُّ بِالشُّکْرِ لَکَ، وَ أَیُّ الْوَقْتَیْنِ أَوْلَی بِالْحَمْدِ لَکَ

أَ وَقْتُ الصِّحَّةِ الَّتِی هَنَّأْتَنِی فِیهَا طَیِّبَاتِ رِزْقِکَ، وَ نَشَّطْتَنِی بِهَا لِابْتِغَاءِ مَرْضَاتِکَ وَ فَضْلِکَ

وَ قَوَّیْتَنِی مَعَهَا عَلَی مَا وَفَّقْتَنِی لَهُ مِنْ طَاعَتِکَ أَمْ وَقْتُ الْعِلَّةِ الَّتِی مَحَّصْتَنِی بِهَا

وَ النِّعَمِ الَّتِی أَتْحَفْتَنِی بِهَا، تَخْفِیفاً لِمَا ثَقُلَ بِهِ عَلَیَّ ظَهْرِی مِنَ الْخَطِیئَاتِ

وَ تَطْهِیراً لِمَا انْغَمَسْتُ فِیهِ مِنَ السَّیِّئَاتِ، وَ تَنْبِیهاً لِتَنَاوُلِ التَّوْبَةِ، وَ تَذْکِیراً لِمحْوِ الْحَوْبَةِ بِقَدِیمِ النِّعْمَةِ

وَ فِی خِلَالِ ذَلِکَ مَا کَتَبَ لِیَ الْکَاتِبَانِ مِنْ زَکِیِّ الْأَعْمَالِ، مَا لَا قَلْبٌ فَکَّرَ فِیهِ

وَ لَا لِسَانٌ نَطَقَ بِهِ، وَ لَا جَارِحَةٌ تَکَلَّفَتْهُ، بَلْ إِفْضَالًا مِنْکَ عَلَیَّ، وَ إِحْسَاناً مِنْ صَنِیعِکَ إِلَیَّ

اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ حَبِّبْ إِلَیَّ مَا رَضِیتَ لِی

وَ یَسِّرْ لِی مَا أَحْلَلْتَ بِی، وَ طَهِّرْنِی مِنْ دَنَسِ مَا أَسْلَفْتُ، وَ امْحُ عَنِّی شَرَّ مَا قَدَّمْتُ

وَ أَوْجِدْنِی حَلَاوَةَ الْعَافِیَةِ، وَ أَذِقْنِی بَرْدَ السَّلَامَةِ، وَ اجْعَلْ مَخْرَجِی عَنْ عِلَّتِی إِلَی عَفْوِکَ

وَ مُتَحَوَّلِی عَنْ صَرْعَتِی إِلَی تَجَاوُزِکَ، وَ خَلَاصِی مِنْ کَرْبِی إِلَی رَوْحِکَ، و سَلَامَتِی مِنْ هَذِهِ الشِّدَّةِ إِلَی فَرَجِکَ

إِنَّکَ الْمُتَفَضِّلُ بِالْإِحْسَانِ، الْمُتَطَوِّلُ بِالِامْتِنَانِ، الْوَهَّابُ الْکَرِیمُ، ذُو الْجَلَالِ وَ الْإِکْرَامِ.

قسم دادن خدا برای شفای مریض با سوره شفای مریض

در میان سوره های قرآن، برخی از سوره ها در روایات با عنوان شفا دهنده بیمار معرفی شده اند که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.

رسول اکرم(ص) به جابر فرمود:

آیا بهترین سوره‌ای را که خدا در کتابش فرستاده به تو بیاموزم؟

جابر گفت:بلی پدر و مادرم فدای تو باد یا رسول الله‌ به من بیاموز.

پس رسول اکرم سوره حمد را که ام الکتاب است به او آموخت و سپس فرمود:

ای جابر! دوست داری از ویژگی‌ آن برای تو بگویم؟

گفت:بلی پدر و مادرم فدای تو باد.

شفای مریض

حضرت فرمود:

این سوره شفای هر درد و بیماری است جز مرگ. (تفسیرالبرهان ج1 ص107)

همچنین امام باقر(ع) فرمودند:

هر کسی را که سوره حمد و سوره اخلاص شفا ندهد، چیز دیگری او را شفا نخواهد داد؛ و هر دردی با این دو سوره درمان می‌یابد. (حر عاملی، محمد بن حسن، ج4، ص874، وسائل الشیعه، تصحیح‌ و تعلیق:عبدالرحیم ربانی شیرازی، بیروت، دار احیاء‌التراث العربی، 1391ق)

در روایتی دیگر از پیامبر(ص) آمده است که فرمودند:

هر کس سوره یاسین را بنویسید و سپس آن را بخورد، هزار دارو، هزار نور، هزار یقین، هزار برکت و هزار رحمت به بدن او وارد شده و همه بیماری‌ها و دردها از او کنده می‌شود.(طبرسی، مجمع البیان، ج8، ص254، بیروت، دارالمعرفه، 1408ق)

پیامبر اکرم(ص) فرمودند:

هر کس سوره سجده را در ظرفی بنویسد و آن را شسته و با آبش خمیر درست بکند و به روی پوست کسی که بیماری قلبی دارد بکشند، بیماری او به اذن خداوند برطرف می‌شود.(بحرانی، سید هاشم، ج2، ص105، البرهان فی تفسیر القرآن، بیروت، دارالهادی، 1412ق)

ذکر مجرب برای شفای بیمار

از بهز بن حکیم از پدرش و پدرش از جدش از رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) روایت کرده:

آن حضرت فرمودند:

ذکر لاحول‌و‌لا‌قوة‌الا‌بالله را زیاد بگویید زیرا این ذکر گنجی از گنج‌های بهشتی است و در آن شفای نود و نه درد است که اولین آنها‌ اندوه است.(ابوالقاسم سلیمان بن احمد بن ایوب (متوفای360ه)، المعجم الاوسط، ج1 ص289، تحقیق:طارق بن عوض الله بن محمد، عبد المحسن بن ابراهیم الحسینی، ناشر:دار الحرمین - القاهرة - 1415ه)

دعای شفای عاجل برای شفای مادر و..

امام صادق(ع) می‌فرمایند:

هر مؤمنی که دچار بیماری شده و با اخلاص نیت، آیه ” وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ لا یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَساراً” را بخواند، از بیماری خود رهایی خواهد یافت. (حر عاملی، محمد بن الحسن، وسائل الشیعة، ج 2، ص 424، ح 2537، مؤسسة آل البیت، قم، 1409 

 

 



:: بازدید از این مطلب : 15
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نغمه

بعضی از مواقع والدین یا یکی از والدین به یکی از فرزندان خود بیشتر از دیگر فرزندان علاقه نشان می دهند یا به او کمتر سخت می گیرند یا امتیاز بیشتری برای یکی از فرزندان قائل می شوند. فرق گذاشتن بین فرزندان گاهی اوقات باعث حسادت بین خواهر یا برادر یا دوخواهر یا دو برادر می شودکه باید والدین بین فرزندان عدالت برقرار کنند تا بین فرزندان دلخوری ایجاد نشود.

برای اطلاع بیشتر به سایت گلدون مراجعه کنید.

علت فرق گذاشتن بین فرزندان چیست و چرا والدین به یکی از بچه ها بیشتر علاقه دارند؟

موقعیتی را تصور کنید که اولین فرزند شما یک دختر کوچک است و شکل ظاهری او کاملا شبیه شما است. با بزرگتر شدن او متوجه می شوید که آداب معاشرت، طرز رفتار و نگرش او نیز دقیقا نشان دهنده رفتار شما است. با تماشای او شما احساس افتخار می کنید و اگر هم منظوری نداشته باشید، ممکن است بیشتر از سایر بچه ها به او توجه کنید.

معمولا بچه ی بزرگتر (اولین فرزند) یا بچه ی کوچکتر (آخرین فرزند) بیشتر مورد علاقه والدین هستند. به دلیل اینکه فرزند اول جایگاه ویژه ای در قلب ما دارد و فرزند تازه متولد شده هم نیاز به توجه مداوم دارد.

بعضی اوقات، والدین نسبت به کودکی که بیماری خاصی یا نیازهای ویژه ای دارد، احساس نزدیکی بیشتری دارند. در این موارد، بهتر است والدین درمورد رفتارهای خاص خود نسبت به آن بچه با سایر فرزندان نیز صحبت کنند، تا آن ها متوجه شوند که والدین فرقی بین آنها نمی گذارند. اما با تمام این صحبت ها زمانی که فرزندتان می بیند که شما چه رفتار مهربانی با خواهر یا برادرش دارید احساس می کند که او را بیشتر دوست دارید.اگر شما به عنوان والدین از رفتارها و تصمیمات خود آگاه شوید، می توانید تمایل طبیعی علاقه خود نسبت به یکی از بچه ها را جلوگیری کنید.

عوارض فرق گذاشتن بین فرزندان چیست؟

احتمالا شنیده اید که فرق گذاشتن بین فرزندان گناه است. رشد و پرورش یک کودک در خانواده ای که والدین به یکی از فرزندان بیشتر توجه می کنند می تواند تاثیرات بلندمدت و جدی داشته باشد. بزرگترین خطرات طولانی مدت شامل موارد زیر می باشند:

افسردگی، اضطراب، واکنش های ناپایدار یا حتی آسیب زا در روابط شخصی و اضطراب عملکردی در کودک مورد علاقه والدین و یا کودکی که مورد علاقه نیست.همچنین ممکن است کودکی که مورد علاقه والدین نبوده احساس طردشدگی داشته باشد و در بزرگسالی مشکلات مربوط به عزت نفس را بروز دهد. او خود را کم ارزش می داند و احساس می کند که لیاقت توجه، عشق و علاقه والدینش را ندارد و به نوعی خود را تسلیم می کند و نوعی بی کفایتی را تجربه می کند.این عواقب معمولا در طولانی مدت بر عملکرد این بچه ها در مدرسه، روابط بین فردی و محیط کاری تاثیر می گذارند، به دلیل اینکه رفتار والدین پایه و اساس انتظارات و روابط آینده را ایجاد می کنند.

یکی از اثرات شگفت انگیز فرق گذاشتن بین فرزندان این است که می تواند باعث نگاه کاملا مستقل کودک طرد شده نسبت به زندگی شود. این کودکان معمولا به والدین خود نیازی ندارند و همین طور به کمک هیچ کس دیگری احتیاج ندارند. اگر چه داشتن شخصیت غیروابسته معمولا خوب است اما این نوع از استقلال معمولا باعث انزوا و گوشه گیری کودک می شود.

اگر چه در ابتدا به نظر می رسد فرزند مورد علاقه والدین بودن بسیار خوب است اما در واقع اینطور نیست. مورد علاقه والدین بودن باعث می شود سایر خواهر و برادرها آن کودک را آزار دهند. همچنین توجه نابرابر والدین باعث می شود به راحتی روابط خواهر و برادرها دچار مشکل شود و در حقیقت روابط را مسموم می کند.

فرق گذاشتن بین فرزندان مشکلاتی را برای کودکی که بیشتر مورد علاقه والدین بوده به وجود می آورد اما معمولا والدین با شنیدن این جمله تعجب می کنند، زیرا از نظر آنها این رفتار نمی تواند مشکل به وجود آورد. به دلیل اینکه این کودکان به طور مداوم در مرکز توجه والدین بوده اند، زمانی که با یک شکست روبرو می شوند دچار مشکل خواهند شد.

این کودکان معمولا فشار زیادی را تحمل می کنند تا جایگاه خود را حفظ کنند و احساس می کنند هیچ جایی برای اشتباه وجود ندارد. ترمیم روابط خواهر و برادری بسیار دشوار خواهد بود، زیرا این کودک گمان می کند که اوهیچ کار اشتباهی نکرده است که باعث بد شدن روابط شده باشد، به همین دلیل یک رابطه بسیار پرتنش با خواهر و برادرها ادامه خواهد داشت.

آیا با بزرگتر شدن کودک والدین این رفتار خود را اصلاح می کنند؟

متاسفانه باید بگوییم که جواب خیر است. والدین حتی با بزرگتر شدن کودک مورد علاقه خود، باز هم توجه بیشتری به او نشان می دهند. فقط ممکن است دلیل این توجه متفاوت شده باشد. معمولا این فرزندان باید در نزدیکی پدر و مادر زندگی کنند تا از نظر عاطفی و مالی بتوانند به والدین کمک کنند.

در یک مطالعه ای که بر روی روابط والدین با فرزندان صورت گرفته بود، نشان داده شد که تنها 15 درصد از فرزندان اعلام کردند که مادرشان با آنها رفتار برابر داشته است.این عدد فاجعه بار است، اما این نکته قابل ذکر است که علاقه مندی والدین به یک فرزند زمانی مشکل ایجاد می کند که به صورت مداوم باشد و در تمام موضوعات این تفاوت علاقه حس شود. در پایان این مطالعه نشان داد که کودکان مورد علاقه والدین در بزرگسالی میزان افسردگی بالاتری را تجربه می کنند!این نشان دهنده رفتار بی رحمانه والدین نسبت به فرزندانشان است که چگونه زندگی، آینده و حتی سلامت روانی فرزندان خود را تحت تاثیر قرار می دهند.

برای جلوگیری از فرق گذاشتن بین فرزندان چه کنیم؟

بهترین روش برای جلوگیری از علاقه مندی بیش از حد به یک فرزند، آگاهی از رفتار خود با همه کودکان و تلاش برای حفظ انصاف تا حد ممکن است. قطعا، در بعضی شرایط رفتار برابر غیرممکن به نظر می رسد، با این حال آگاه بودن نسبت به اعمال و رفتار خود کمک می کند تا تصمیم گیری های شما برای راهنمایی فرزندانتان راحت تر شود.

اگر نسبت به یکی از فرزندان خود علاقه بیشتری دارید نگران نباشید. جای امیدواری است که رفتار خود را قبل افتادن در یک چرخه بسیار بد شناسایی کرده و برای اصلاح خود تلاش کنید. فقط به این نکته توجه کنید که باید رفتار خود را به صورت مناسبی تغییر دهید.

به عنوان مثال، اگر برای یکی از فرزندان خود هدیه ای برای روز تولد یا جایزه خریده اید باید یک هدیه دیگر برای فرزند دیگر هم تهیه کنید، حتی اگر روز تولدش نباشد. یا اگر یکی از آنها پول تو جیبی دریافت می کند، دیگری هم باید بگیرد، یا وقتی به آن سن رسید بگیرد. وقت با کیفیتی که با هر یک از آنها سپری می کنید باید یکسان باشد. به حرف های آنها به یک میزان توجه کنید و به تمام کودکان پاداش یکسانی برای یک رفتار خوبشان در نظر بگیرید. فکر کردن در مورد گذشته خودمان و اینکه چگونه رفتار والدین ما بر رفتار ما تاثیر گذاشته اند به ما کمک می کند تا از فرق گذاشتن بین فرزندان پیشگیری کرده و روش بهتری برای برخورد با فرزندانمان به کار بگیریم.

پرسش و پاسخ های فرق گذاشتن بین فرزندان

علت فرق گذاشتن بین فرزندان چیست؟

موقعیتی را تصور کنید که اولین فرزند شما یک دختر کوچک است و شکل ظاهری او کاملا شبیه شما است. با بزرگتر شدن او متوجه می شوید که آداب معاشرت، طرز رفتار و نگرش او نیز دقیقا نشان دهنده رفتار شما است. با تماشای او شما احساس افتخار می کنید و اگر هم منظوری نداشته باشید، ممکن است بیشتر از سایر بچه ها به او توجه کنید.

آیا فرق گذاشتن بین فرزندان گناه است؟

احتمالا شنید اید که فرق گذاشتن بین فرزندان گناه است. رشد و پرورش یک کودک در خانواده ای که والدین به یکی از فرزندان بیشتر توجه می کنند می تواند تاثیرات بلند مدت و جدی داشته باشد. افسردگی، اضطراب، واکنش های ناپایدار یا حتی آسیب زا در روابط شخصی و اضطراب عملکردی در کودک مورد علاقه والدین و یا کودکی که مورد علاقه نیست. همچنین ممکن است کودکی که مورد علاقه والدین نبوده احساس طردشدگی داشته باشد و در بزرگسالی مشکلات مربوط به عزت نفس را بروز دهد.

عوارض فرق گذاشتن بین فرزندان چیست؟

اگر چه در ابتدا به نظر می رسد فرزند مورد علاقه والدین بودن بسیار خوب است اما در واقع اینطور نیست. مورد علاقه والدین بودن باعث می شود سایر خواهر و برادرها آن کودک را آزار دهند. همچنین توجه نا برابر والدین باعث می شود به راحتی روابط خواهر و برادرها دچار مشکل شود و در حقیقت روابط را مسموم می کند.

برای جلوگیری از فرق گذاشتن بین فرزندان چه کنیم؟

اگر نسبت به یکی از فرزندان خود علاقه بیشتری دارید نگران نباشید. جای امیدواری است که رفتار خود را قبل افتادن در یک چرخه بسیار بد شناسایی کرده و برای اصلاح خود تلاش کنید. فقط به این نکته توجه کنید که باید رفتار خود را به صورت مناسبی تغییر دهید.

 



:: بازدید از این مطلب : 26
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 21 بهمن 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نغمه

امروزه تو بسیاری از خانواده ها یا بهتر بگم تو هر خانواده ای ممکن است یک مریض وجود داشته باشد که دنبال این باشیم علاوه بر دوا و درمان پزشکی دنبال یک دعای معجزه گر برای شفای مریض خود بگردیم . در واقع خداوند متعال اگر دردی را بدهد قطعا درمان آن را هم می دهد و همه چیز دست خداست و هرچه او بخواهد اتفاق می افتد.در واقع خیلی از افراد از بعضی از دعا ها نتیجه گرفته اند که به آن شفاء می گویند.   

برای اطلاع بیشتر به سایت گلدون مراجعه کنید.

بیماری چیست؟

بیماری (پارسی میانه: ویماری) به ناهنجاری در بدن یا روان می‌گویند که به علت ناراحتی، اختلال عملکرد یا تنش در بیمار یا سایر افراد مرتبط با او ایجاد می‌گردد.

البته باید میان بیماری و سایر حالت‌ها مانند خستگی، ضعف، کسالت و اندوه تفاوت گذاشت.

عامل ایجاد بیماری می‌تواند بیرونی (مانند باکتری، انگل، تغذیه ناکافی و…) یا درونی (مانند پرکاری تیروئید، دیابت و …) باشد.

همچنین بیماری می‌تواند مادرزادی (مانند سندرم ترنر یا لب شکری) یا ژنتیکی مانند آلبینیسم باشد. بیماری تند (حاد) یا کهنه (مزمن)، واگیر دار یا ناواگیر نیز می‌تواند باشد.

هر بیماری با شماری علائم و نشانه‌های ویژه شناخته و آشکار می‌شود.

شناخت و درمان بیماری بر عهده پزشک است.

دعا در بهبود بیماران چه نقشی دارد؟

استاد شیخ حسین انصاریان در پاسخ به این پرسش می‌گوید:

دعا در بهبود بیمار نقش تعیین کننده اى دارد و بسیارى از مردم اثرات شگفت انگیز دعا را در شفاى بیمارى هاى غیر قابل درمان با چشم خود دیده و آن را تجربه کرده اند. البته روشن است که این سخن به معناى نادیده گرفتن طب و دارو و جایگزینى دعا نیست. اما مى توان از دعا به عنوان عامل معنوى در کنار عوامل مادى یاد کرد.

سابقه دعا درمانى همچون استفادة بشر از داروهاى گیاهى و شیمیایى قدمتى طولانى دارد و انسان‌ها در اثر تعالیم آسمانى همواره از دعا براى تسکین آلام خود بهره مى جستند. تأثیر دعا از این طریق قابل توجیه است، زیرا دعا یک نوع تلقین است و در حال حاضر یکى از روش هاى درمان، تلقین به بیمار محسوب مى شود.

گفته شده ” گوئه” که طب نخوانده بود و در گذشته احضار ارواح مى کرد، ضمن این عمل به قدرت فوق العادة روح پى برد. آن گاه امراض علاج ناپذیر را پس از اظهار عجز همه پزشکان نامی، با اسلوب خاصى معالجه مى کرد.

از جمله روش هاى او این بود که جملاتى مى ساخت و بیمار را موظف مى کرد که آن‌ها را در اوقات معیّنى به ویژه صبح به محض بیدار شدن تکرار نماید. با دعا، نیروى از دست رفته جبران مى شود و در عوض نیروى جدیدى در انسان ایجاد مى گردد.

دکتر کارل، نویسنده، پزشک، جراح و زیست شناس معروف فرانسوى و دارندة جایزه نوبل مى گوید: دعا و نماز قوى‌ترین نیرویى است که انسان مى تواند تولید کند.

در حرفه پزشکى خود من مردانى را دیده ام که پس از آن که تمام معالجات در حال آنان مؤثر واقع نشده بود، به نیروى دعا و عبادت از بیمارى و مالیخولیا رهایى یافتند.

در مورد مرحوم حاج شیخ حسنعلى اصفهانى گفته اند:

آن مرد وارسته و با تقوا با یک جمله دعا و دادن یک حبه نبات یا یک دانه انجیر خشک و یا چیزى شبیه به آن، بیمارى غیر قابل درمان را حتى از راه دور، با درخواست از پروردگار عالم شفا مى داد. گاهى کسى را مار و یا عقرب مى گزید و فرد گزیده شده از درد به خود مى پیچید. شخصى نزد شیخ مى رفت و از او کمک مى خواست.

شیخ با یک جمله دعا و دادن مقدارى آب، یا حبه نبات و یا یک انجیر خشک به شخص واسطه، مار گزیده را در منزلش آرامش مى بخشید.

نکتة قابل توجه آن است که از نظر مادى عوامل مؤثر در اجل و روزى و سلامت منحصراً مادى است. تنها عوامل مادى است که اجل را نزدیک یا دور مى کند؛ روزى را توسعه مى دهد یا تنگ مى کند؛ به تن سلامت مى دهد یا مى گیرد، اما از نظر جهان بینى الهی، علل و عوامل دیگرى که عوامل روحى و معنوى نامیده مى شوند.

بر این اساس امام صادق (ع) مى فرماید: بر تو باد به دعا کردن که داروى هر دردى است.

امام خمینی (ره) در رفع شبهه اى که در مورد دعا طرح شده بود فرمود: هیچ منافاتى بین به کار بستن اسباب طبیعت و رفتن پیش اطبا و کارمندان این جریانِ محکم طبیعت، با توسل به خداى عالم و طبیعت نیست، زیرا که جریان طبیعت نیز از مظاهر قدرت حق تعالى است و خدا است که به هر دارویى خاصیتى داده است. مگر آثارى که در داروى داروخانه‌ها مى بینیم، از خودِ آن‌ها است. این آثارى است که خداى قادر عالم به این دارو‌ها داده است.

دعا‌هایی برای رفع بیماری

امام صادق (ع) فرمود: هر گاه در کنار مریضی بودی، دست خود را بر سر مریض بگذار و این دعا را بخوان:

بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ وَ مِنَ اللَّهِ وَ إِلَى اللَّهِ وَ مَا شَاءَ اللَّهُ وَ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ إِبْرَاهِیمُ خَلِیلُ اللَّهِ مُوسَى نَجِیُّ اللَّهِ عِیسَى رُوحُ اللَّهِ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ ص. مِنَ الْأَرْوَاحِ وَ الْأَوْجَاعِ بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ وَ عَزَائِمُ مِنَ اللَّهِ لِفُلَانِ بْنِ فُلَانَةَ (نام شخص و مادر او را می‌برد) لَا یَقْرَبُهُ إِلَّا کُلُّ مُسْلِمٍ وَ أُعِیذُهُ بِکَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّاتِ کُلِّهَا الَّتِی سَأَلَ بِهَا آدَمُ فَتابَ عَلَیْهِ إِنَّهُ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِیمُ إِلَّا انْزَجَرْتِ أَیَّتُهَا الْأَرْوَاحُ وَ الْأَوْجَاعُ بِإِذْنِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ أَلا لَهُ الْخَلْقُ وَ الْأَمْرُ تَبارَکَ اللَّهُ رَبُّ الْعالَمِینَ

(پناه به نام خدا و به خدا و از خدا و به سوی خدا و آنچه خدا بخواهد و این که هیچ نیرو و حرکتی نیست. مگر به اذن خدا و این که ابراهیم دوست خدا و موسی نجات یافته خدا و عیسی روح خدا و محمد فرستاده. خدا - که درود خدا بر او و آل او و بر همه انبیاء - از باد‌ها و دردها. به نام خدا، به یاد خدا، و با استمداد از تقدیرات خدا، برای فلانی پسر فلانی، اقرار به اعتقادات ندارد مگر مسلمان، پناه می‌ برم به خدا با کلمات. تامه‌ ای که حضرت آدم (ع) خدا را با آن‌ها خواند تا توبه او پذیرفته شد، همانا او توبه‌ پذیر مهربانی است. ای دردها، با اجازه خداوند و کلمات مقدس شما را فراری می‌ دهم که خدایی جز او نیست. همانا هر کار و آفرینشی برای اوست، آفرین بر خدا پروردگار عالمین.)

سپس آیه الکرسی و سوره ‌های حمد و معوذتین (فلق و ناس) و اخلاص را هر کدام یک مرتبه و نیز ده آیه از سوره یس بخوان، بعد هم این دعا را بخوان:

اللَّهُمَّ اشْفِهِ بِشِفَائِکَ وَ دَاوِهِ بِدَوَائِکَ وَ عَافِهِ مِنْ بَلَائِکَ وَ تَسْأَلُهُ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْهِ وَ عَلَیْهِمْ أَجْمَعِینَ.

(خداوندا! با شفای خود او را شفا ده، و با دوای خود او را مداوا کن، و از بلاهایت او را عافیت بده، و سلامتی به او بده به حق محمد و آل محمد - که درود خدا بر او و بر آل او). (بحارالانوار ج. ۹۲ ص. ۱۶)

دعای مخصوص و مجرب برای درمان بیماری

شیخ کفعمى در کتاب «مصباح» فرموده:هرگاه در تو مرضى باشد، به موضع سجده خود دست بکش، و آن را پس از نماز واجب‌ هفت مرتبه بر آن موضع بمال و بگو این دعا را:

یَا مَنْ کَبَسَ الْأَرْضَ عَلَى الْمَاءِ وَ سَدَّ الْهَوَاءَ بِالسَّمَاءِ وَ اخْتَارَ لِنَفْسِهِ أَحْسَنَ الْأَسْمَاءِ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ افْعَلْ بِی کَذَا وَ کَذَا وَ ارْزُقْنِی وَ عَافِنِی مِنْ کَذَا وَ کَذَا.

اى که زمین را بر آب فشرد، و هوا را به ‌آسمان بست، و بهترین نام‌ها را براى خویش برگزید، بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و با من چنین‌ و چنان کن‌ و روزى‌ ام ده، و سالمم بدار از چنین‌ و چنان

ذکری مجرب برای رفع مرض‌

از حضرت رضا (ع) روایت شده که فرمودند: برای رفع هر مرضی بخوانید:

بیشتر بدانید: این چهار ذکر کوتاه از قرآن به شما آرامش می‌بخشد 

یَا مُنْزِلَ الشِّفَاءِ وَ مُذْهِبَ الدَّاءِ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَنْزِلْ عَلَى وَجَعِیَ الشِّفَاء

(ای فرستنده و عطاکننده شفا، و‌ ای کسی که به لطف خویش درد‌ها را از جان‌ها و جسم‌ها می‌بری، بر محمد و آل محمد رحمت فرست و بر درد‌های من شفا عنایت فرما). (مصباح کفعمی ص. ۱۵۲)

سوره مبارکه حشر

هرگاه این سوره قرآن کریم را با خلوص بر بیمار بخوانند ان شاءالله شفابخش است.

در روایتی از نبی مکرم اسلام صلی الله علیه وآله و سلم آمده است:

هنگام قرائت سه آیه آخر سوره حشر دست را بر سر بگذارید و آیات را قرائت نمایید که این دستور جبرییل است از جانب خداوند و این عمل شفای همه بیماری هاست به جز مرگ.



:: بازدید از این مطلب : 18
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 7 بهمن 1403 | نظرات ()